День СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

2022-01-21

/Files/1642530065_prezentacya-do-dnya-sobornost-ukrayini-dlya-uchnv-pochatkovih-klasv_-dorosliy-znaye-y-ditina-ukrayina-v-nas-yedina.jpg
99 років тому в цей день на Софійському майдані в Києві було урочисто проголошено Акт злуки. Українці ЗУНР та УНР об'єдналися під єдиним прапором. З тих пір 22 січня - національне свято. Саме зараз нам, як ніколи, потрібно об'єднатися заради майбутнього, заради незалежної, вільної України.
Вагон-музей у Фастові, в якому делегації УНР та ЗУНР у 1919 році підписали акт Злуки українських земель.
Ми всі різні, але нас об'єднують спільні цінності, спільні ідеали. Ми – велика міцна родина всіх громадян України. Від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня - Україна неподільна, соборна і єдина!
«Живий» ланцюг єднання Перший знаменний "живий" ланцюг відбувся в переддень цієї дати 1990 року. Тоді він з'єднав Київ та Львів руками 450 тис. Людей. Мільйони українців вишикувалися у живий ланцюг від Києва до Львова як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

«Словничкова скринька» Незалежність – не залежить від кого-, чого-небудь, не підкоряється комусь-, чомусь. Єдність – тісний зв'язок, згуртованість, цілісність, неподільність. Соборність – об'єднаність, неподільність.

Кiлькiсть переглядiв: 170

Коментарi